Login
  • Γιάννης Κορδούτης

  • Διάνα Ζέρδιλα

  • Αθλητές της Ακαδημίας

  • Η οικογένεια Κορδούτη

  • Οι παμπαίδες μας.

  • Κορδούτης - Ζέρδιλα Ακαδημία Πιγκ - Πογκ

Εκτύπωση

Το τέλος ενός μεγάλου αγώνα

Κυριακή 21-Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 , 11.00μμ-2.00πμ

Ένα όμορφο βράδυ, στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ένα όμορφο επαρχιακό χωριό με θέα την θάλασσα,  που με κάνει να μελαγχολώ, προσπαθώ να καταλάβω  και  να συνειδητοποιήσω την απόφαση που πήρα. Πηγαίνω πολλά χρόνια πίσω και θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με το άθλημα που ήταν γραφτό να μου κρατήσει συντροφιά  για 33 ολόκληρα χρόνια!!  33 χρόνια χωρίς διακοπή. Μόνο 3 χρονιές σταμάτησα  για τη γέννηση των παιδιών μου. Ποιός θα το φανταζόταν!!  Ήμουνα μικρό κορίτσι όταν ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν λάτρης του αθλητισμού, έφτιαξε μόνος του ένα τραπέζι του πιγκ-πογκ στην πυλωτή του σπιτιού μας . Απίστευτες  μάχες με τα αδέλφια μου και κλάμα θυμάμαι που δεν έφτανα στο τραπέζι να καρφώσω, μέχρι που δημιουργήθηκε ο σύλλογος του Άρη Βούλας και γραφτήκαμε  εκεί. Κάπως έτσι, ξεκίνησα την αθλητική μου καριέρα.

Μια καριέρα γεμάτη από τόσα πολλά. Γεμάτη από  χαρά, αλλά και λύπη, ίσως και πίκρα κάποιες φορές, και κλάμα (αρκετό θα έλεγα), συναισθήματα τόσο αντικρουόμενα και τόσο έντονα που στιγματίζουν, δυναμώνουν και σμιλεύουν  πιστεύω κάθε αθλητή. Μια καριέρα γεμάτη ακόμη από ταξίδια και γνωριμίες  και υπέροχες εμπειρίες  που με κάνουν να αισθάνομαι  περήφανη που ασχολήθηκα και αγάπησα αυτό το άθλημα τόσο πολύ. Πολλοί λίγοι άνθρωποι ξέρουν πόσο πραγματικά  το αγάπησα. Μεγάλωσα με αυτό το άθλημα, σπούδασα, ερωτεύτηκα, παντρεύτηκα και έκανα οικογένεια και πάντα υπήρχε εκεί  και ήταν κομμάτι και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς  μου, σαν μια σταθερή αξία που πάντα με βοηθούσε να κρατάω την ισορροπία στη ζωή μου.

Όλα τα μεγάλα γεγονότα της ζωής μου, τα καλά και τα άσχημα είναι συνυφασμένα με κάποιο αθλητικό γεγονός. Η επέμβαση καρδιάς, μετά το πανευρωπαϊκό στο Παρίσι. Ο γάμος μου, 20 μέρες μετά το παγκόσμιο στην Κίνα. Ο θάνατος της αδελφής μου, μετά το πανευρωπαϊκό στην Bratislava. Η γέννηση της κόρης μου, λίγες μόνο μέρες  πριν  η εθνική μας ομάδα (και μαζί και ο πατέρας της)  βγει  6η στον κόσμο στο παγκόσμιο στο Manchester. Η αποχώρηση από την εθνική  ομάδα, μετά το πανευρωπαϊκό της Ολλανδίας  λόγω 2ης εγκυμοσύνης και τόσα άλλα. Παρόλο που κάθε φορά γινόταν όλο και πιο δύσκολο να παίζω, ειδικά με τα τρία παιδιά μικρά, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ήταν δυνατό  να σταματήσω. Μόνο μία φορά στη ζωή μου ορκίστηκα (πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε) ότι δεν θα ξανάπιανα ρακέτα, αλλά………………..!

Το αγάπησα λοιπόν  και το υπηρέτησα πιστά τόσα πολλά χρόνια και τώρα ήρθε η στιγμή η δύσκολη, που πρέπει να τελειώσω  αυτό το όμορφο ταξίδι. Όσο και να ξέρω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση, ότι αυτό θέλω  και όχι ότι αυτό  πρέπει  να κάνω , «το αντίο είναι πάντα επίπονο»  όποτε και να γίνει, όπως γράφει  και  ένας  φίλος- ψυχολόγος  και εγώ το τράβηξα  αρκετά,  δεν έχω περιθώρια  για άλλες δικαιολογίες. Τα έκανα και τα έζησα όλα.  Φυσικά, μιλάω για το αγωνιστικό μου φινάλε, γιατί και να ήθελα, πως θα  μπορούσα να φύγω τελείως από τον χώρο, αφού είμαι τόσο περίπλοκα και με τόσους διαφορετικούς τρόπους  και ιδιότητες συνδεδεμένη με το πιγκ-πογκ .

 Πιστεύω όμως ακράδαντα, ότι το πιο συναρπαστικό  κομμάτι  και αυτό που μου έδινε την απίστευτη ενέργεια, είναι αυτό που αφήνω και είναι αυτό της αθλήτριας. Η ένταση του αγώνα,  το να παλεύεις  με όλες σου τις δυνάμεις  για τη νίκη, μόνος μέσα στο τραπέζι (η μαγεία ενός ατομικού αθλήματος),  αντιμέτωπος με τους φόβους σου και τις αδυναμίες σου, είναι τόσο συγκλονιστικό όσο και ψυχοφθόρο και μοναδικό και μόνο όποιος το έχει νιώσει, μπορεί ίσως να με καταλάβει  και είναι αυτή η αίσθηση που θα μου λείψει απίστευτα και η οποία ήταν η μόνη ικανή να με κάνει να ξεχνάω  τα πάντα.

Έτσι λοιπόν, αποχαιρετώ τη μεγάλη μου αγάπη  με αυτές τις γραμμές και τελειώνω με ένα μεξικάνικο ρητό:

Recoge flores por dondequiera que vayas porque no volveras a pasar por el mismo lugar

"Μάζευε  λουλούδια από όπου κι αν περνάς, γιατί δεν πρόκειται να περάσεις ποτέ από το ίδιο μέρος."

Διάνα Ζέρδιλα

       

 

Διάδωσε αυτό το άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τους κανονισμούς του αθλήματος

TOP